BiH

Pratite nas na Google news

Govedarica: Srpska i Srbija moraju da budu zajedno

Govedarica: Srpska i Srbija moraju da budu zajedno
Foto: N.N. | Govedarica: Srpska i Srbija moraju da budu zajedno
Srna

BANJALUKA - Funkcioner SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je Srbija 2007. godine definisala da je vojno neutralna i da SDS od tada smatra da na tom putu Srbija i Republika Srpska moraju da budu zajedno.

On je naveo da Srbija nikad nije uputila zahtjev za prijem u NATO, te da je i stav SDS-a u tom pogledu poznat.

Prema njegovim riječima, vojna neutralnost podrazumijeva da na teritoriji vojno neutralne zemlje mogu da budu samo vojnici te zemlje, a nikako vojnici nekih drugih zemalja, saopšteno je iz SDS-a.

"Rezolucija o vojnoj neutralnosti je farsa i spin koji je prije godinu-dvije poslužio Miloradu Dodiku da promijeni stav. Jasno je kako je ubijena Rada Abazović i niko nije odgovarao, kao i slučaj `Starovlah`, gdje su NATO vojnici skoro ubili sveštenika i njegovog sina", dodao je Govedarica.

Govoreći o ulozi šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka u procesu donošenja odluka u BiH, Govedarica je rekao da je Vigemark "kum svih Dodikovih, Izetbegovićevih i Čovićevih sporazuma koji su napravljeni i samo je pitanje ko je od njih odriješio kumovsku kesu, a jedno od njegovih prijašnjih kumstava je i donošenje zakona o akcizama, te stoga što prije mora napustiti BiH".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije