BiH

Svečani doček za Kolindu Grabar-Kitarović ispred Predsjedništva BiH

Svečani doček za Kolindu Grabar-Kitarović ispred Predsjedništva BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Svečani doček za Kolindu Grabar-Kitarović ispred Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, svečano je dočekana uz vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Nakon toga uslijedio je njen susret s članovima Predsjedništva BiH.

Hrvatska predsjednica stigla je danas u 9.30 sati avionom iz Zagreba na Sarajevski aerodrom, javili su federalni mediji.

Uskoro će uslijediti planirana ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, kao i njen susret s članovima Predsjedništva BiH. 

Najavljeno je da se nakon toga predsjednica Hrvatske sastane i s kolegijima oba doma Državnog parlamenta, ali i sa predstavnicama Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa.

U popodnevnim satima planiran je susret Grabar-Kitarović s kardinalom Vinkom Puljićem, te sastanak s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Planirano je da Grabar-Kitarović posjeti i Novu Bilu gdje će obići samostan Guča Gora, a nakon toga je planiran odlazak u Vitez, zatim u Žepče gdje će posjetiti Katolički centar. 

Posjetu će završiti u četvrtak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Avion iz Zagreba trebao je da sleti na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć, gdje je hrvatsku predsjednicu čekao ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, ali avion iz, za sada, nepiznatih razloga nije stigao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije