BiH

Gradsko vijeće Sarajeva odložilo glasanje: Deklaracija o Milanoviću na čekanju

Gradsko vijeće Sarajeva odložilo glasanje: Deklaracija o Milanoviću na čekanju
Foto: Arhiva | Gradsko vijeće Sarajeva odložilo glasanje: Deklaracija o Milanoviću na čekanju

Članovi Gradskog vijeća Grada Sarajeva danas su na sjednici privremeno odložili glasanje o prijedlogu Deklaracije o osudi stavova predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH.

Kako je potvrđeno za "Nezavisne novine“ Deklaracija će biti usvojena na narednoj sjednici zbog dorade teksta.

"Na prijedlog predlagača usvajanje je odloženo zbog dorade teksta i proceduralnih pitanja“, potvrdio je za "Nezavisne“ gradski vijećnik Željko Majstorović.

 Njegov kolega Alem Logo očekuje da će već na narednoj sjednici Deklaracija biti usvojena i to jednoglasno.

 "Tekst osude je samo privremeno odložen, dok se tekst pravno i tehnički doradi. Uglavnom deklaracija osude će ići sigurno. Mislim čak i jednoglasno na narednoj sjednici Gradskog vijeća“, potvrdio je Alem Logo.

U prijedlogu Deklaracije o osudi stavova predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH navedeno je, između ostalog, da on ne treba da dolazi u Sarajevo dok ne promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH.

Njegovo ponašanje je ocijenjeno da "nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne evropske zemlje".

"Pozivamo gospodina Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH. Do tada neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan", navodi se između ostalog u prijedlogu.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak, 3. oktobra, da će podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče.

"Dok god je moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsjedništva BiH - to se zove prevara. Međunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska ne radi dovoljno", naveo je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije