BiH

Pratite nas na Google news

Granična policija BiH dvije decenije u borbi protiv kriminala

Granična policija BiH dvije decenije u borbi protiv kriminala
Foto: N.N. | Granična policija BiH dvije decenije u borbi protiv kriminala
Srna

SARAJEVO - Granična policija BiH danas obilježava 20 godina rada, a njen direktor Zoran Galić poručuje da su jedna od jedna od najbitnijih karika u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

"Od početka godine do danas spriječeno je više od 3.500 osoba od pokušaja ilegalnog prelaska granice", naveli su iz Granične policije.

Iz Granične policije su naveli da su ilegalne migracije jedan od najvećih izazova s kojima se suočavaju, a ove godine to je i pandemija virusa korona.

Uprkos manjku ljudstva i opreme, Granična policija BiH navodi veoma dobre rezultate u borbi protiv ta dva najveća problema.

Posljednjih mjeseci, kada je bila najveća borba s virusom korona, pripadnici Granične policije su, kako navode, na svim prelazima bili raspoređeni u timove, a stalnom komunikacijom i koordinacijom sa susjednim zemljama provodila je mjere iz svoje nadležnosti s ciljem suzbijanja širenja virusa.

Galić je rekao da su brojne uspješne akcije Granične policije BiH rezultat spremnosti njenih službenika, kvalitetne organizacije i uvezanosti svih terenskih kancelarija, kao i saradnje s drugim policijskim agencijama u BiH i susjednim zemljama.

On je zahvalio svim pripadnicima za doprinos razvoju ove policijske agencije, te poručio da nastave da rade pošteno i odgovorno.

"Ponekad nije nimalo jednostavno i suočavamo se s velikim izazovima, nailazimo na mnogobrojne prepreke, ali nakon svega, nemjerljivo je zadovoljstvo znati da dajemo veliki doprinos za sigurnost svih ljudi i zaštitu granice BiH", naveo je Galić.

Pripadnici Granične policije BiH su tokom 20 godina otkrili 10.646 osoba za kojima su raspisane potjernice, objave o nestalim osobama i zahtjevi za lociranjem, a koje su imale mjeru lišenje slobode i lociranje.

Među njima bilo je presuđenih i osumnjičenih za najteža krivična djela terorizam, ubistvo, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, krijumčarenje ljudi, neovlašten promet droge, razbojništvo, krivotvorenje novca, nasilje u porodici i drugi.

Granična policija BiH podsjeća da svake godine svečano obilježi 6. jun, datum kada je počeo operativni rad ove policijske agencije, ali će zbog epidemioloških mjera obilježavanje svog dana prolongirati do daljeg.

U saopštenju se podsjeća da je Granična policija BiH prva multietnička policijska agencija U BiH i da se nalazi u sastavu Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije