BiH

Pratite nas na Google news

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila
Foto: N.N. | Granična policija za pola godine prijavila 197 krivična djela i oduzela 40 vozila
Srna

SARAJEVO - Granična policija BiH je u prvih pola godine evidentirala 197 krivičnih djela, što je za 17,26 odsto više u odnosu na isti period lani i oduzela 40 vozila, rekao je Srni načelnik Kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

U tom periodu otkrivena su 32 slučaja krijumčarenja ljudi, što je 45,54 odsto više nego u istom periodu lani, kao i 34 krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, što je manje za tri odsto u odnosu na prvo polugodište 2018.

Samardžija je naveo da se 99 otkrivenih krivičnih djela odnosi na falsifikovanje isprava, što je za 37,50 odsto više nego za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Za počinjena krivična djela prijavljeno je 127 državljana BiH, 32 državljana Irana, 18 Turske, 13 Srbije, po šest Crne Gore i Sirije, te pet državljana Pakistana.

Prijave su podnesene i protiv tri državljanina Makedonije i tri državljanina Tunisa, po dva državljanina Albanije, Avganistana, Danske, Libije, Maroka, Slovenije i Kine, protiv po jednog državljanina Austrije, Alžira, Egipta, Holandije i Hrvatske, te pet prijava protiv nepoznatih lica.

Granična policija BiH je tokom prvih šest mjeseci ove godine privremeno oduzela 37 putničkih i tri teretna vozila.

U jedinici Granične policije deponovana su 22 vozila, devet vozila je predato lokalnoj policiji, dok su po dva vozila predata Upravi za indirektno oporezivanje i tužilaštvu BiH.

Samardžija je naveo da je Granična policija BiH drugim organima ustupila 59 predmeta sa obilježjem krivičnog djela, od kojih 28 organima u BiH, 25 organima u susjednim državama i šest predmeta ostalim organima.

Nadležnim tužilaštvima u BiH dostavljeno je 145 službenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeno je 232 lica po poznatom izvršiocu i pet nepoznatih lica, dok je 47 lica uhapšeno.

Samardžija je istakao da su zbog izvršenja koruptivnih krivičnih djela u ovom periodu nadležnim tužilaštvima podnesena tri službena izvještaja zbog izvršenja isto toliko krivičnih djela, u kojima su prijavljena tri državljana BiH.

Jedno lice je prijavljeno zbog primanja dara ili drugih oblika koristi, a dva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije