BiH

Pratite nas na Google news

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila
Foto: N.N. | Granična policija za pola godine prijavila 197 krivična djela i oduzela 40 vozila
Srna

SARAJEVO - Granična policija BiH je u prvih pola godine evidentirala 197 krivičnih djela, što je za 17,26 odsto više u odnosu na isti period lani i oduzela 40 vozila, rekao je Srni načelnik Kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

U tom periodu otkrivena su 32 slučaja krijumčarenja ljudi, što je 45,54 odsto više nego u istom periodu lani, kao i 34 krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, što je manje za tri odsto u odnosu na prvo polugodište 2018.

Samardžija je naveo da se 99 otkrivenih krivičnih djela odnosi na falsifikovanje isprava, što je za 37,50 odsto više nego za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Za počinjena krivična djela prijavljeno je 127 državljana BiH, 32 državljana Irana, 18 Turske, 13 Srbije, po šest Crne Gore i Sirije, te pet državljana Pakistana.

Prijave su podnesene i protiv tri državljanina Makedonije i tri državljanina Tunisa, po dva državljanina Albanije, Avganistana, Danske, Libije, Maroka, Slovenije i Kine, protiv po jednog državljanina Austrije, Alžira, Egipta, Holandije i Hrvatske, te pet prijava protiv nepoznatih lica.

Granična policija BiH je tokom prvih šest mjeseci ove godine privremeno oduzela 37 putničkih i tri teretna vozila.

U jedinici Granične policije deponovana su 22 vozila, devet vozila je predato lokalnoj policiji, dok su po dva vozila predata Upravi za indirektno oporezivanje i tužilaštvu BiH.

Samardžija je naveo da je Granična policija BiH drugim organima ustupila 59 predmeta sa obilježjem krivičnog djela, od kojih 28 organima u BiH, 25 organima u susjednim državama i šest predmeta ostalim organima.

Nadležnim tužilaštvima u BiH dostavljeno je 145 službenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeno je 232 lica po poznatom izvršiocu i pet nepoznatih lica, dok je 47 lica uhapšeno.

Samardžija je istakao da su zbog izvršenja koruptivnih krivičnih djela u ovom periodu nadležnim tužilaštvima podnesena tri službena izvještaja zbog izvršenja isto toliko krivičnih djela, u kojima su prijavljena tri državljana BiH.

Jedno lice je prijavljeno zbog primanja dara ili drugih oblika koristi, a dva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije