BiH

Grlić Radman: Bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH

Grlić Radman: Bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH
Foto: Robert Anic/Pixsell | Grlić Radman: Bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH

ZAGREB - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH, ali da do dogovora mora doći prije izbora.

"Vrijeme prolazi i postoji mogućnost da će preuzeti odgovornost za radikalizaciju i destabilizaciju", rekao je Grlić Radman, govoreći o neuspjelim pregovorima u Neumu o Izbornom zakonu u BiH.

Grlić Radman je ocijenio da su Hrvati bili najkonstruktivniji, davali prijedloge, pravili kompromise, ali su došli do crvenih linija.

Prema njegovim riječima, hrvatski narod je najzainteresovaniji za promjenu Izbornog zakona kojim će se ukinuti sve diskriminacije i nejednakosti.

On kaže da su Hrvati, kao narod, žrtve političkog inženjeringa u izbornom procesu, te ističe da hrvatska Vlada aktivno upozorava da joj je u interesu stabilna i funkcionalna BiH.

"Unutar EU mi smo prošlog ponedjeljka dobili saglasnost i poruka je upućena - konstitutivnost tri naroda mora biti zaštićena", rekao je Grlić Radman za HRT. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije