BiH

Grlić Radman: Još jednom pokušati promijeniti Izborni zakon u BiH

Grlić Radman: Još jednom pokušati promijeniti Izborni zakon u BiH
Foto: Fena/Arhiva | Grlić Radman: Još jednom pokušati promijeniti Izborni zakon u BiH
Fena

BRISEL - Potrebno je učiniti još jedan pokušaj kako bi se provela izborna reforma u Bosni i Hercegovini jer sadašnji Izborni zakon ne jamči ravnopravnost konstitutivnih naroda, a to nije dobro za stabilnost zemlje, izjavio je u ponedjeljak u Briselu hrvatski ministar spoljnjih poslova Gordan Grlić Radman.

"U BiH još uvijek nemamo Izborni zakon koji jamči ravnopravnost triju konstitutivnih naroda i ostalih i to nije dobro za stabilnost zemlje. Moramo napraviti još jedan pokušaj da se provede izborna reforma jer to i put prema kandidatskom statusu", izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara spoljnjih poslova država članica EU-a.

Glavne teme ministarskog sastanku su zapadni Balkan i ruska operacijas u Ukrajinu te odgovor EU-a na nju.

Grlić Radman je rekao da EU mora poslati zemljama zapadnog Balkana snažnu poruku o njihovu pristupanju Uniji, prije svega otvoriti pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom i napraviti napredak u vezi s viznom liberalizacijom za Kosovo.

Hrvatski ministar je najavio da će svoje kolege obavijestiti o prošlosedmičnoj posjeti Ukrajini u kojoj je boravio s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Moramo povećati pritisak na Rusiju da prestane s agresijom. Hrvatska podržava šesti paket sankcija protiv Rusije. Ona može pridonijeti energetskoj sigurnosti s obzirom na svoj geostrateški položaj i svoju infrastrukturu", rekao je Grlić Radman.

Komisija je prije 12 dana predložila šesti paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje zabranu uvoza ruske nafte. Međutim, oko toga još nema dogovora među članicama, a glavna prepreka je Mađarska, koja traži izuzeće od embarga na naftu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije