BiH

Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH

Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH
Foto: N.N. | Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH

BANJALUKA - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da će Hrvatska nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH u ostvarivanju ravnopravnosti, kao i evropsku perspektivu BiH.

Radman je rekao da je briga o Hrvatima u BiH ustavna obaveza Hrvatske i da se provodi kontinuirano s ciljem ostanka i opstanka hrvatskog naroda, kao jednog od tri ravnopravna i konstitutivna naroda u BiH.

"U interesu Hrvatske je da Hrvati u BiH žive i ostvaruju svoja prava po Dejtonskom sporazumu i Ustavu i da ostanu u svom zavičaju", rekao je Radman tokom posjete Biskupskom ordinarijatu u Banjaluci, gdje se susreo sa biskupom Franjom Komaricom.

On kaže da je obaveza Hrvatske da se zauzme za interese ravnopravnosti, a posebno BiH u cjelini kao funkcionalne zemlje sa evropskom perspektivom, prenosi Hrvatski medijski servis.

"Hrvatska je tu njena najvjernija podrška", rekao je Radman.

Radman se sastao i sa potpredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerkovićem sa kojim je razgovarao o položaju Hrvata u BiH, te posjetio trapističku opatiju "Marija Zvijezda", Katolički školski centar "Ivan Merc" i socijalni centar Karitasa banjalučke biskupije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije