BiH

Grubeša: Nedopustivo je da u Mostaru budu smještene porodice bivših terorista

Grubeša: Nedopustivo je da u Mostaru budu smještene porodice bivših terorista
Foto: N.N. | Grubeša: Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje porodica bivših terorista u Mostar

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje porodica bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, kod Mostara, niti iza takve njene izjave stoji Savjet ministara, naglasio je ministar pravde u tehničkom mandatu Josip Grubeša.

"Nedopustivo je da u prihvatni centar u sjevernom dijelu grada Mostara budu smještene porodice bivših pripadnika terorističke organizacije `Islamska država` koje se vraćaju iz Sirije i Iraka. Ne vidim zašto bi oni ili njihov smještaj bili interes BiH", naveo je Grubeša u reagovanju Ministarstva pravde dostavljenom medijima. 

On ističe da ima važnijih porodica državljana BiH za čiji smještaj treba brinuti. 

"Nećemo dopustiti da porodice povratnika sa stranih ratišta budu stavljene ispred ozbiljno ugroženih porodica u BiH koje poštenim radom pokušavaju prehraniti svoje članove i koje svojim postupanjem ne ugrožavaju položaj BiH u svijetu", poručio je Grubeša. 

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semiha Borovac izjavila je juče tokom posjete Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac, kod Mostara, da će ovaj centar, najvjerovatnije, biti korišten za prihvat porodica boraca povratnika iz Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije