BiH

Grujičić: Pretres Bektićeve kuće poruka Bošnjacima da ne sarađuju sa Srbima

Grujičić: Pretres Bektićeve kuće poruka Bošnjacima da ne sarađuju sa Srbima
Foto: Arhiva / Ilustracija | Grujičić: Pretres Bektićeve kuće poruka Bošnjacima da ne sarađuju sa Srbima

SREBRENICA - Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, uz asistenciju Policije Republike Srpske i prema nalogu Tužilaštva BiH, izvršili su danas pretrese porodične kuće Bege Bektića, nosioca liste SDP-a BiH za odbornika u Skupštini opštine Srebrenica, kao i kancelarije u kojoj radi kao načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise ove opštine.

Nakon obavljenih pretresa, pripadnici Sipe nisu davali izjave.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić izjavio je novinarima da je ovo je poruka Bošnjacima da ne smiju sarađivati sa Srbima.

On je naveo da ga je šef kabineta jutros obavijestio da su pripadnici SIPA upali u Bektićevu kuću u selu Sućeska i da vrše pretres, a da su kasnije došli u zgradu opštine i izvršili pretres Bektićeve kancelarije, te da nije upoznat o tome da li su nešto izuzeli.

"Bošnjaci poslije svakih izgubljenih izbora traže opravdanje i optužuju svoje sunarodnike za izdaju ukoliko nisu bili na zajedničkoj listi bošnjačkih stranaka koje vode retrogradnu politiku podjela i netolerancije. Svaki Bošnjak koji misli svojom glavom i ne sluša naređenja političkog Sarajeva biva izložen prijetnjama i najgorim optužbama od bošnjačke koalicije koja izgubi izbore. Tako je i nakon ovih izbora", naveo je Grujičić.

On je istakao da je Bektić dobro obavljao posao kao načelnik opštinskog odjeljenja, da su dobro sarađivali i da ga zbog toga optužuju, nazivajući ga izdajnikom.

"Optužuju ga da je, navodno, podržavao moj izbor za načelnika opštine i ovo je poruka Bošnjacima da ne smiju sarađivati sa Srbima, što je za svaku osudu", rekao je Grujičić.

Iz Tužilaštva BiH jutros je saopšteno da službenici SIPA vrše pretrese na više lokacija na području Tuzle i Srebrenice, a ove aktivnosti odnose se na lica osumnjičena za nezakonite radnje u vezi sa ovogodišnjim izbornim procesom.

"Aktivnosti se sprovode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više lica sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te krivična djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka", navedeno je iz Tužilaštva.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se na izborni proces ove godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima u vezi sa prijavama građana za glasanje iz inostranstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije