BiH

Gruzija uputila diplomatsku notu BiH; MIP BiH: Imamo dobre i prijateljske odnose

Gruzija uputila diplomatsku notu BiH; MIP BiH: Imamo dobre i prijateljske odnose
Foto: N.N. | Gruzija uputila diplomatsku notu BiH; MIP BiH: Imamo dobre i prijateljske odnose
Srna

SARAJEVO - BiH i Gruzija imaju dobre i prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova (MIP) BiH nakon što je Gruzija uputila BiH diplomatsku notu u vezi sa dolaskom delegacije Južne Osetije u BiH.

"S obzirom da je problem samoproglašenja nezavisnosti gruzijske pokrajine Južne Osetije otvoreno pitanje za koje se nadamo da će dvije strane naći rješenje, BiH zauzima stav nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih država i izražava nadu da će problemi biti riješeni mirnim putem i posredstvom dijaloga strana koje imaju suprotstavljena gledišta", ističe se u saopštenju.

Iz MIP-a navode da ovom ministarstvu nije bio službeno najavljen dolazak delegacije Južne Osetije, niti je na bilo koji način bilo obaviješteno ili uključeno u njen dolazak i boravak.

"Odgovor na notu Gruzije biće pripremljen u skladu sa prethodno navedenim navodima i u skladu sa pozitivnom diplomatskom praksom očuvanja prijateljskih bilateralnih odnosa dvije zemlje", dodaje se u saopštenju.

Iz MIP-a je najavljeno da će ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sutra u Banjaluci održati konferenciju za medije u vezi sa posjetom delegacije Južne Osetije BiH, te sastankom sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom u Budimpešti.

Konferencija za novinare biće održana u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov predvodi delegaciju Južne Osetije u zvaničnoj posjeti Republici Srpskoj, gdje su, između ostalog, prisustvovali manifestacijama obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Soko

Ovo je zastava Gruzije /wiki/Flag_of_Georgia_(country)#/media/File:Flag_of_

Soko

Stavite sliku sa zastavom Gruzije, a ne tu zastavu države Džordžija u SAD-u. Na engleskom se i Džordžija i Gruzija pišu isto Georgia!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije