BiH

HDZ BiH: Intenziviranjem međustranačkih razgovora do kompromisa

HDZ BiH: Intenziviranjem međustranačkih razgovora do kompromisa
Foto: N.N. | HDZ BiH: Intenziviranjem međustranačkih razgovora do kompromisa

MOSTAR - Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je na sjednici u Mostaru konstatovalo da je inteziviranje međustranačkih razgovora dobar put za konačan kompromis u vezi sa formiranjem vlasti na svim nivoima u BiH.

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da Predsjedništvo stranke naglašava da je BiH hitno potrebna nova vlast, te da je potrebno odmah pristupiti formiranju Savjeta ministara i nastaviti razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima.

Zaključeno je da se mora vratiti povjerenje koje je poljuljano u posljednje vrijeme, da bi odgovorno pristupili rješavanju otvorenih pitanja.

"Moramo otkloniti sve prepreke za nastavak evroatlanskog puta koji je za HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora jedan od glavnih prioriteta", saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je upoznato o aktivnostima HDZ-a za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj, te istaklo podršku aktuelnom hrvatskom predsjedniku i kandidatu HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

U saopštenju se dodaje da će Predsjedništvo HDZ-a BiH nastaviti da postiče članove i simpatizere na aktivnu registraciju za glasanje prilikom predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

"Hrvati i hrvatski državljani u BiH s pravom očekuju da se Hrvatska i njen predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskog naroda u BiH, ali i za stvaranje nove, pozitivnije atmosfere unutar međunarodne zajednice prema BiH, kao i njenim konstitutivnim narodima", dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je govorilo i o stranačkim aktivnostima vezanim za smjernice strategije za predstojeće lokalne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije