BiH

HDZ BiH neće podržati imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti

HDZ BiH neće podržati imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti
Foto: HDZ BiH | HDZ BiH neće podržati imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti

MOSTAR - Lokalni izbori u BiH moraju biti održani u skladu sa svim predviđenim zakonskim procedurama i rokovima koje jasno definiše Izborni zakon, uz održavanje izbora u Mostaru u istom terminu kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave, zaključeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH.

"Predsjedništvo HDZ BiH podsjeća javnost na ustavnu i zakonsku nelegalnost Centralne izborne komisije (CIK) BiH. Ovakav nelegalni sastav CIK-a ne može biti garant demokratskih izbora u skladu s evropskim standardima zemalja članica EU", saopšteno je iz HDZ-a.

Predsjedništvo ove stranke pozdravlja usvajanje budžeta BiH predloženog od Savjeta ministara, te insistira na stabilnosti institucija BiH i njihovom funkcionisanju u skladu sa zakonski predviđenim procedurama.

"Stabilno i efikasno funkcionisanje institucija BiH mora biti zajednički cilj svih parlamentarnih stranaka, a ne predmet dnevno političkih nadmudrivanja", ocijenili su iz HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a podsjetilo je na poštovanje političkog dogovora o imenovanju na rukovodeća mjesta na nivou BiH i istaklo da HDZ neće podržati imenovanje predloženog kandidata za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, Selma Cikotića, koji se, kako su naveli, dovodi u vezu sa još neriješenim ratnim zločinama.

Iz HDZ-a su zahvalili hrvatskom narodu u BiH i dijaspori za podršku listi ove stranke za 11. izbornu jedinicu i ostvareni izborni uspjeh kroz sva tri osvojena mandata i čestitali predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću na pobjedi.

"Hrvatski narod u BiH je još jednom pokazao svoju podršku HDZ Hrvatska i HDZ BiH i našem zajedništvu u dvije domovine. Naša saradnja biće nastavljena kroz konkretne infrastrukturne i kulturne projekte, kao i podršku Hrvatima u BiH u ostvarenju pune ravnopravnosti sa druga dva konstitutivna naroda", navedeno je u saopštenju.

Predsjedništvo HDZ BiH izrazilo je solidarnost i podršku svim zdravstvenim, policijskim i radnicima civilne zaštite koji u obavljanju svog posla čine sve da bi zaštitili zdravlje stanovništva, te predsjedniku HDZ BiH Draganu Čoviću, koji je zaražen virusom korona, poželjeli što skoriji oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima.

Sjednicom je predsjedavala zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije