BiH

Pratite nas na Google news

HDZ: Hitno formirati Savjet ministara

HDZ: Hitno formirati Savjet ministara
Foto: Ilustracija | HDZ: Hitno formirati Savjet ministara
Srna

MOSTAR - HDZ BiH pozvao je na hitno formiranje Savjeta ministara kako bi BiH, nastavkom evropskog puta, što prije dobila status zemlje kandidata.

"Kao izabrani politički predstavnik hrvatskog naroda, HDZ BiH potvrđuje svoju apsolutnu posvećenost evropskom putu i pozdravlja zalaganje Evropskog savjeta koji prepoznaje evropsku budućnost BiH", saopšteno je iz HDZ-a BiH.

U saopštenju se dodaje da su zaključci Evropskog savjeta od 10. decembra, pozdravljajući čin predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU, ukazali na neophodne korake ka postizanju napretka zasnovanog na zajedničkom radu, prepoznajući evropsko opredjeljenje građana BiH.

"Zvaničnici HDZ-a BiH i HNS-a neumorno će nastaviti sa zalaganjem da se BiH približi EU, podstičući ispunjavanje evropskih ciljeva koji su sadržani u težnji za stabilnom, modernom, razvijenom i multietničkom evropskom BiH", poručuju iz HDZ-a BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije