BiH

HDZ: Opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima

HDZ: Opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima
Foto: Fena / Arhiva | HDZ: Opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima
Srna

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH smatra da je opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima i da mora biti završen u ponedjeljak, 15. feruara, a potom održana i vanredna sjednica Vijeća, kako bi bila usvojena odluka o privremenom finansiranju svih službi.

"U suprotnom, neko će morati preuzeti odgovornost za nepromišljene i bespotrebne nemjerljive posljedice, suprotne demokratskoj izbornoj volji u gradu Mostaru", saopštili su iz HDZ-a BiH.

U saopštenju se dodaje da se izborni proces, na koji se čekalo 12 godina, ponovno ugrožava.

"Zahtjev bošnjačkih stranaka je direktno protiv statuta koga je nametnuo OHR, jednako kao što je bilo i javno glasanje za gradonačelnika. Odluka Kluba Bošnjaka o još jednom prekidu sjednice zbog konsultacija vodi nas u dalje pogoršanje političke situacije i međunacionalnih odnosa", naveli su iz HDZ-a.

Iz ove stranke su istakli da bi pošteni, demokratski i transparentni izbori i očuvanje stvarne izborne volje građana Mostara svima trebalo da budu prioritet kako bi Mostar transformisali u evropski grad.

Iz HDZ-a su pozvali sve vijećnike na konačno preuzimanje odgovornosti i okončanje procesa izbora gradonačelnika, kako bi Mostar dobio priliku za demokratizaciju i razvoj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije