BiH

HDZ podržao Bevandu

HDZ podržao Bevandu
Foto: Fena/Arhiva | HDZ podržao Bevandu

MOSTAR - Neviđeni javni i medijski pritisci na Vjekosalva Bevandu, ministra finansija i trezora BiH kulminirali su neskirvenim pozivom na kršenje zakona, a takvi pokušaji mogu se kvalifikovati kao rušenje pravne države i vladavine zakona, saopštili su iz HDZ-a.

 U ovom stranci navode da su višemjesečni spinovi prema javnosti došli do vrhunca nakon odbijanja hrvatskim ministara da učestvuju u takvim radnjima koji dodatno urušavaju politički sistem.  

"Pitamo se gdje su predstavnici tih politika koji posljednjih 17 mjeseci, boliraju regularne procedure usvajanja budžeta. Gdje su tada bili, zašto su šutili i zašto su vršili takve opstrukcije. Ilije pak bilo važnije zbog blokade dogovora oko Izbornog zakona zablokirati apsolutnosve, pa naknadno, izigravati političku nevinost", navodi se u reakciji HDZ-a. 

U HDZ-u ističu da je zakonom jasno propisano da Savjet ministara BIH može donijeti odluku u slučaju privremenog finansiranja, ali niko iz ovih predloženih izvora, odnosno akumuliranih prihoda. 

Oni su podržali i izjavu Bevande povodom neusvanja odluke o finansiranju izbora, istovremeno naglašavajući da oni jedini žele pravni red u državi. 

Iz HDZ-a, saopštenjem su naglasili su i napomenuli bošnjačke i srpske političke predstavnike kako odluka o izdvajanju sredstava za održavanje Opštih izbora nije u skladu sa Zakonom o finansiranju institucija BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije