BiH

Hadžikadić: Predstavnici stranaka podržali inicijativu SDP-a

Hadžikadić: Predstavnici stranaka podržali inicijativu SDP-a
Foto: Nedžad Uglješa | Hadzikadić: Predstavnici stranaka podržali inicijativu SDP-a

SARAJEVO - Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić nakon sastanka u centrali SDP-a kazao je da je inicijativa SDP dobra i da su svi predstavnici stranaka podržali inicijativu.

"Treba utvrditi ciljeve da li je to ekonomija, prava povratnika. Moramo napraviti program, formiraće se dva tima i napraviti program. Posebno će biti formiran tim za dijasporu. Govorili smo o zajednickim kandidatima i potpredsjednicima iz hrvatskog i bosnjačkog naroda. Sastanke ćemo imati jednom mjesečno kako bi napravili program. Vjerujem u poruku građana da političari postaju odgovorni i zreli da djeluju na zajedničkom nivou. Mislim da je činjenica da se razgovara u oba entiteta daje nadu i da shvatamo da  samo to može dati uspjeh", kaže Hadžikadić, koji je ranije izašao sa sastanka.

On ističe problem odnosa stranaka unutar Federacije, ali "da svi su se složili i sve stranke koje su najavili bile su danas na sastanku".

"Treba učiniti sve da Hrvati i Bošnjaci u Republici Srpskoj bolje žive", kazao je Hadžikadić i dodao da je "razlog jedinstva to što 25 godina nema rezultata".

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde kazao je nakon sastanka da je "samo gore od ovoga da krenemo pompezno, a da se u vrijeme izbora dese samo lični interesi".

"Narod i pravda će donijeti odluku sa našim predstavnicima iz Republike Srpske", naveo je Konaković i dodao da nosioci procesa moraju biti novi ljudi.

"Nosioci procesa moraju biti novi ljudi. Ali biti iskreno zainteresovani da poprave greške", navodi Konaković.

Muhidin Alić, predsjednik Glavnog odbora Stranke za BiH, rekao da je inicijativa dobra i da je potreban zajednički jezik.

Podsjetimo, SDP je pokrenuo razgovore o incijativi za formiranje trećeg političkog bloka za Republiku Srpsku i pozvao je sve probosanske stranke u BiH da se okupe oko ove ideje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije