BiH

"Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti BiH"

"Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti BiH"
Foto: N.N. | "Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti BiH"

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Oni su razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica, kao glavna stranka hrvatskog naroda, ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Takođe, navedeno je da je u svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, saglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na unapređenju evropskih vrijednosti i zaštiti hrvatskog naroda.

Tokom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije virusa korona, prekograničnoj saradnji, pomoći Evropske unije, kao i o drugim aktuelnim temama.

Sastanku su prisustvovali i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova RH i državni sekretar Centralne državne kancelarije za Hrvate van Hrvstake Zvonko Milas, te državna sekretarka za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Zdravka Bušić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije