BiH

Hrvatski mediji: Napetost na večeri u Sarajevu, Vučić napao Mustafu

Hrvatski mediji: Napetost na večeri u Sarajevu, Vučić napao Mustafu
Hrvatski mediji: Napetost na večeri u Sarajevu, Vučić napao Mustafu

SARAJEVO - Hrvatski mediji pišu o večeri koju je sinoć u Sarajevu organizovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, ističući napetost na istoj zbog prisustva srpskog i kosovskog premijera, Aleksandra Vučića i Ise Mustafe.

"Žestoka svađa u Sarajevu, Vučić u restoranu napao kosovskog premijera – Večera na rubu incidenta: Zašto otimaš srpsku imovinu", naslov je teksta na "Jutarnjem", prenosi B92.

"Susret u kojem su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dvije države", navodi zagrebački portal.

Index.hr takođe piše o ovom susretu u tekstu "Večera na rubu incidenta - Vučić urlao na kosovskog premijera".

Oni ističu da je atmosfera tokom večere bila je izuzetno napeta, na trenutke i veoma neugodna te se na trenutke činilo da će neko od učesnika napustiti restoran.

O napetosti na večeri izvjestila je i agencija Tanjug.

"Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donijela odluku o prisvajanju srpske imovine", saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku donio sam ili uz nečiju saglasnost.

Kosovska vlada donijela je odluku da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosova registruje na ime Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije