BiH

I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa

I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa
Foto: Ilustracija | I Sud BiH uveo preventivne mjere zbog virusa

SARAJEVO- Sud BiH saopštio je da je preduzeo preventivne mjere radi sprečavanja širenja virusa korona, te djelimično korigovao dinamiku održavanja suđenja, o čemu su stranke u postupku obaviještene.

Imajući u vidu okolnosti u posljednjih sedam dana, predsjednik Suda je jutros održao sastanak sa svojim zamjenikom, te predsjednicima Krivičnog, Upravnog i Apelacionog odjeljenja i registrarom ove pravosudne institucije na kojem je izvršena procjena okolnosti, te analizirane posljedice po odvijanje suđenja i drugih poslovnih procesa i uzeta u obzir činjenica da zvanični organi u BiH nisu donijeli mjeru zabrane kretanja za građane.

Predsjednik Suda izdao je naredbu o preduzimanju osam mjera koja stupa na snagu odmah, navodi se u saopštenju.

Između ostalog, naloženo je održavanje ili eventualno otkazivanje suđenja po procjeni sudskog vijeća ili sudije pojedinca, u zavisnosti od toga sa kog područja dolaze stranke, te od broja učesnika u postupku i neophodnosti održavanja konkretnog ročišta.

Zaposlenima koji spadaju u rizične kategorije sugerisano je eventualno otvaranje bolovanja. Radno vrijeme od 8.00 do 16.00 časova modifikovano je i sada se radi od 8.30 do 15.30 časova, kako bi se izbjeglo da zaposleni dolaze i odlaze s posla u vrijeme najfrekventnijeg korištenja sredstava javnog saobraćaja.

Dinamika ulaska posjetilaca u zgradu Suda redukovana je na po tri posjetioca istovremeno, o čemu će računa voditi Sudska policija BiH.

Iz Suda BiH pozvali su građane i stranke u postupcima da koriste dostavljanje podnesaka poštom, te zamolili za razumijevanje u vezi sa modifkovanim ulaskom u zgradu Suda.

Sud je nabavio dodatnu količiu dezinfekcionih sredstava i izdao obavezna uputstva zaposlenima na poslovima održavanja o pojačanoj dezinfekciji zajedničkih prostorija.

Sud BiH će i dalje pratiti situaciju, preduzimati neophodne mjere u skladu sa odlukama kriznih štabova, te o svemu adekvatno informisati javnost, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije