BiH

Pratite nas na Google news

Ibro Ćufurović optužen za terorizam, bio član Islamske države

Ibro Ćufurović optužen za terorizam, bio član Islamske države
Foto: N.N. | Ibro Ćufurović optužen za terorizam, član Islamske države
N.N.

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ibre Ćufurovića (24) iz Velike Kladuše koja ga tereti za organizovanje terorističke grupe, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Ćufurović je optužen da je 21. aprila 2014. iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama terorističke organizacije Islamska država i na tom području boravio do 20. aprila ove godine.

On je zajedno sa drugim licima iz BiH, koja su boravila u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u jedinici "Bejt komandos", koja je kasnije promijenila ime u "El Aksa".

Optužnica ga tereti da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično djelo organizovanje terorističke grupe.

Ibro Ćufurović je 20. aprila deportovan iz Sirije u BiH, nakon čega mu je Sud BiH, zbog opasnosti od bjekstva, odredio pritvor u kojem je i danas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije