BiH

Ibro Ćufurović optužen za terorizam, bio član Islamske države

Ibro Ćufurović optužen za terorizam, bio član Islamske države
Foto: N.N. | Ibro Ćufurović optužen za terorizam, član Islamske države

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ibre Ćufurovića (24) iz Velike Kladuše koja ga tereti za organizovanje terorističke grupe, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Ćufurović je optužen da je 21. aprila 2014. iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama terorističke organizacije Islamska država i na tom području boravio do 20. aprila ove godine.

On je zajedno sa drugim licima iz BiH, koja su boravila u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u jedinici "Bejt komandos", koja je kasnije promijenila ime u "El Aksa".

Optužnica ga tereti da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično djelo organizovanje terorističke grupe.

Ibro Ćufurović je 20. aprila deportovan iz Sirije u BiH, nakon čega mu je Sud BiH, zbog opasnosti od bjekstva, odredio pritvor u kojem je i danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije