BiH

Incko: Formirati vlast na svim nivoima

Incko: Formirati vlast na svim nivoima
Foto: N.N. | Incko: Formirati vlast na svim nivoima

VAŠINGTON - Visoki predstavnik Valentin Incko istakao je, u razgovoru sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, da je potrebno hitno formirati vlast na svim nivoima u BiH, istovremeno poštujući međunarodne obaveze.

Incko je, tokom jučerašnjeg razgovora u Vašingtonu kojem je prisustvovala i prvi zamjenik državnog sekretara Morin Kormak, naglasio potrebu punog poštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, poboljšanja cjelokupnog funkcionisanja institucija na nivou BiH i jačanja vladavine prava, saopšteno je danas iz OHR-a.

"Da bi bile zadovoljene suštinske potrebe građana BiH, politička elita mora da se fokusira na program okrenut budućnosti. Politička stabilnost i ekonomski razvoj, zajedno sa jačanjem institucionalnih kapaciteta BiH, uključujući i oblast vladavine prava, predstavljaju preduslove za prosperitetnu budućnost", rekao je Incko.

Uoči polugodišnjeg obraćanja Savjetu bezbjednosti UN 5. novembra, gdje će predstaviti izvještaj o situaciji u BiH, Incko je rekao da je međunarodna zajednica spremna da pomogne BiH u naporima usmjerenim ka ostvarivanju bolje budućnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije