BiH

Incko: Značaj Brčko Distrikta za stabilnost BiH dobro poznat

Incko: Značaj Brčko Distrikta za stabilnost BiH dobro poznat
Foto: Arhiva | Incko: Značaj Brčko Distrikta za stabilnost BiH dobro poznat

VAŠINGTON – Valentin Incko, visoki predstavnik U BiH, je tokom susreta sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko, ambasadorom Klintom Vilijamsonom, rekao da je značaj Brčko Distrikta za stabilnost cijele države dobro poznat.

"Značaj Brčko Distrikta za stabilnost cijele države dobro je poznat. Iz tog razloga, lokalni organi vlasti moraju uložiti dodatne napore kako bi pokrenuli novi trend koji će pokazati da su promjene moguće ukoliko se oni fokusiraju na pitanja koja su bitna građanima. U tom slučaju, ni podrška međunarodne zajednice neće izostati", rekao je Incko.

On se sa Vilijamsonom sastao juče tokom posjete Vašingtonu, uoči svog polugodišnjeg obraćanja Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz OHR-a.

Incko je istakao da, iako je svakodnevna supervizija suspendovana, on i supervizor za Brčko Distrikt, Majkl Skanlan, nastavljaju sarađivati sa vlastima Distrikta da bi im pomogli da se usvoje reforme usmjerene na kvalitetnu javnu upravu, rast privatnog sektora te infrastrukturni razvoj kako bi Distrikt postao dobar primjer za ostatak BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije