BiH

Inicijativa da ratnim poslanicima i rukovodstvu RS budu isplaćene novčane naknade

Inicijativa da ratnim poslanicima i rukovodstvu RS budu isplaćene novčane naknade
Foto: DNS | Inicijativa: Novčane naknade ratnim poslanicima i rukovodstvu Srpske

BANJALUKA - Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je glavna poruka sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka i Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" jedinstvo u teškim trenucima, te poručio da u borbi za ekonomiju, radna mjesta i normalan život ljudi treba ostaviti razlike po strani i dogovoriti mjere koje će biti za dobrobit svih.

Nešić je nakon današnjeg sastanka na Palama rekao da će se samo pristupom koji u centar stavlja život ljudi, a ne lične interese, ublažiti posljedice pandemije i pokazati odgovornost.

On je istakao da su oni koji su rizikovali živote za stvaranje Republike Srpske najpozvaniji da kažu svoje mišljenje o krizi koja predstoji, ali i da prvi čuju mišljenje onih koji su posvetili život njenoj budućnosti, saopšteno je iz DNS-a.

"Kao što sam i upozorio prije neki dan, zbog korone nam predstoji najteži period od Dejtonskog sporazuma i moramo ga dočekati spremni", poručio je Nešić.

Stranke koje participiraju u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su na Palama potpisale Izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Izjavu su potpisali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i SPS-a Goran Selak, te predstavnici PDP-a Nenad Vuković, Ujedinjene Srpske Milan Novitović, NDP-a Aleksandar Fulurija i Demosa Aco Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije