BiH

"Inspekcijskim nadzorom utvrđen niz nepravilnosti u MIP-u BiH"

"Inspekcijskim nadzorom utvrđen niz nepravilnosti u MIP-u BiH"
Foto: Ilustracija | "Inspekcijskim nadzorom utvrđen niz nepravilnosti u MIP-u BiH"

SARAJEVO - Upravni inspektorat Ministarstva pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu nakon inspekcijskih nadzora u Ministarstvu inostranih poslova (MIP), utvrdio je niz nepravilnosti u personalnim dosijeima pojedinih službenika i naložio MIP-u da ih otkloni, saznaje Srna.

Inspekcijski nadzori su izvršeni na inicijativu Sindikalne organizacije MIP-a.

Prema rješenju Upravnog inspektorata od 23. septembra, u koji je Srna imala uvid, MIP-u se nalaže da u roku od 15 dana od dana prijema rješenja otkloni nepravilnosti u dosijeima službenika Predraga Vučićevića u vezi sa dokazom o ispunjenosti posebnog uslova - radnog iskustva potrebnog za obavljanje poslova na radnom mjestu drugog sekretara u Ambasadi BiH u Sofiji i Predraga Đokića u pogledu dokaza o ispunjenosti posebnog uslova - radnog iskustva potrebnog za obavljanje poslova ministra savjetnika u Ambasadi BiH u Berlinu.

Takođe, naloženo je da MIP otkloni iste nepravilnosti i kada je riječ o Dragiši Deliću koji je raspoređen na radno mjesto ministar savjetnik za kulturu u Ambasadi BiH u Beogradu i Nataši Radojević raspoređenoj na radno mjesto prvi sekretar u Odsjeku za Srednju i Istočnu Evropu u Sektoru za bilateralne odnose.

Upravni inspektorat je naložio MIP-u da otkloni nepravilnosti i u vezi sa Aleksandrom Rajakom u pogledu dokaza o ispunjenosti posebnog uslova - poznavanje sigurnosnih metoda i tehnika potrebnog za obavljanje poslova radnog mjesta vozač-domar u Ambasadi BiH u Bukureštu, Sašom Vukovićem koji je raspoređen na radno mjesto domar u Amabasadi BiH u Londonu, Daliborom Lučićem koji je raspoređen da obavlja poslove vozača u Amabasadi BiH pri Svetoj Stolici (Vatikan) i Tihom Bošnjakom u pogledu dokaza o ispunjenosti posebnog uslova radnog iskustva potrebnog za obavljanje poslova vozač-domar u Ambasadi BiH u Beču.

U tački 2. ovog rješenja, MIP-u se nalaže da u roku od 120 dana od prijema ovog rješenja otkloni nepravilnosti u personalnim dosijeima Predraga Đokića i Nataše Radojević u pogledu dokaza o ispunjenosti posebnog uslova - stručni upravni ispit za obavljanje poslova na radnim mjestima na kojima se nalaze.

Upravni inspektorat Ministarstva pravde naložio je MIP-u da u roku od 120 dana od prijema ovog rješenja preduzme aktivnosti provjere svih personalnih dosijea zaposlenih u MIP-u u pogledu ispunjenosti posebnih uslova za obavljanje poslova radnih mjesta predviđenih Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MIP-a a u skladu sa odredbama Upustva o sadržaju, načinu vođenja i čuvanja personalnih dosijea zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH.

Takođe, MIP-u je naloženo da najkasnije u roku od sedam dana po isteku naprijed navedenih rokova obavijesti Upravni inspektorat o preduzetim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije