BiH

Ivancov: Rusija je konstruktivan partner oba entiteta u BiH

Ivancov: Rusija je konstruktivan partner oba entiteta u BiH
Ivancov: Rusija je konstruktivan partner oba entiteta u BiH

SARAJEVO - Ruska Federacija zalaže se se za samostalnost, nezavisnost i prosperitet BiH i kao jedan od garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma stoji iza dosljednog poštovanja Sporazuma i međunarodnog prava.

Ovo je rekao Petar Ivancov, ruski ambasador povodom prijema organizovanog u čast Dana odbrane Otadžbine u hotelu „Evropa“ u Sarajevu.

"Rusija je konstruktivan partner oba entiteta i svih naroda u BiH", rekao je Ivancov.

Ivancov je rekao da pojava nestabilnosti u raznim dijelovima svijeta povećava prijetnju od terorizma i to zahtijeva nove mjere za pojačani razvoj Oružanih snaga Rusije.

"U ovim uslovima Ruska Federacija pojačava svoje pozicije na svjetskoj areni kao demokratska zemlja koja se u kontinuitetu zalaže za mirno i demokratsko rješavanje konflikata u svijetu", istakao je Ivancov.

Rusija zastupa formiranje ravnopravnog i policentričnog svjetskog poretka koji, kako je rekao Ivancov, isključuje miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja.

Ilija Skrebnev, pukovnik Vojske Rusije, zahvalio je svima koji su dali život za osiguranje bezbjednosti Rusije i zahvalio se onima kojima vjernost zakletvi nisu prazne riječi.

"Naš narod je uvijek bio ponosan na svoje neustrašive ratnike koji su, ne štedeći sebe, branili svaki pedalj svoje zemlje", rekao je Skrebnev.

Rekao je da su spremni za odlučan rad na bilo kom zadatku, u svim okolnostima što, kako je rekao, svjedoči pomoć sirijskoj vladi u borbi protiv terorista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije