BiH

Ivancov: Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu

Ivancov: Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu
Foto: Srna | Ivancov: Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu

SARAJEVO - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov istakao je da je Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu, jedan od međunarodnih garanta mirovnog sporazuma, kao i jedan od vodećih političkih, trgovinskih i ekonomskih partnera BiH.

Ivancov je u pisanom obaćanju povodom 12. juna - Dana Rusije poručio da je stabilna i prosperitetna Rusija ključ za rješavanje složenih međunarodnih problema isključivo mirnim putem.

"To je borba za istinu, uključujući i za istorijsku istinu o junaštvu naših predaka tokom Drugog svjetskog rata, što je posebno važno naglasiti u ovoj jubilarnoj godini 75. godišnjice Pobjede nad fašizmom. Ovaj praznik simbolizuje snagu i uticaj Ruske Federacije, nacionalnu ideju i jedinstvo naroda, ponos na prošlost i sigurnost za budućnost", naveo je Ivancov.

Ivancov je ukazao da je Rusija na Balkanu važan faktor stabilnosti i jedan od međunarodnih garanta mirovnog sporazuma, ističući da su Rusi uvijek pružali ruku pomoći narodima u BiH, što potvrđuje i nedavni rad ruskog medicinskog tima, koji je obavio dezinfekciju ključnih objekata zdravstvenog sistema Republike Srpske.

"Rusija je jedan od vodećih političkih, trgovinskih i ekonomskih partnera BiH, ona je jedan od najvećih investitora, a ovdje uspješno rade veliki ruski ekonomski operateri. Postoji značajan potencijal za unapređenje humanitarne i kulturne saradnje, kao i saradnje u oblasti obrazovanja", naglasio je Ivancov.

On je dodao da zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti organizovan tradicionalni prijem, ali da je Ambasada Rusije u BiH, povodom Dana Rusije, pripremila niz multimedijalnih projekata koji će sutra biti dostupni na zvaničnoj veb stranici Ambasade i na "Fejsbuk" i "Tviter" profilima.

"Dragi prijatelji! Proći će i ova situacija oko virusa korona, život će se vratiti u normalu. Ovdje će doći ruski turisti. Studenti i gosti iz BiH će otići u našu domovinu kako bi donijeli najbolje utiske iz prijateljske i nevjerovatno lijepe Rusije. Dozvolite mi da vam svima poželim blagostanje i dobro zdravlje, a našim odnosima uspješan razvoj", naveo je Ivancov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije