BiH

Ivanka Marković iz fotelje poslanika ide u Ustavni sud RS

Ivanka Marković iz fotelje poslanika ide u Ustavni sud RS
Foto: Anadolija | Ivanka Marković iz fotelje poslanika ide u Ustavni sud RS

BANJALUKA - Ivanka Marković, sada već bivši poslanik SDS-a, biće kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju imenovana za sudiju Ustavnog suda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Osim Markovićeve iz reda hrvatskog naroda na funkciju sudije Ustavnog suda Republike Srpske konkurisali su još i Svetlana Brković, zamjenik glavnog republičkog tužioca i Sanja Stefanović, sudija Okružnog suda u Banjaluci. 

Kako nezvanično saznajemo, Markovićeva je na intervjuu u VSTS dobila najviše bodova, a procedura je takva da VSTS rangira kandidate i listu dostavlja predsjedniku Republike Srpske koji Narodnoj skupštini Republike Srpske predlaže imenovanje sudije. 

Iako je Markovićeva najbolje rangirana, predsjednik Republike Srpske ima mogućnost da predloži i imenovanje kandidata koji je lošije rangiran, međutim po svemu sudeći, to se neće desiti.

Iz SDS-a su saopštili da je Markovićeva vratila mandat poslanika što je bio uslov za "njen potencijalni budući profesionalni anganžman". 

Ova partija se zahvalila Markovićevoj na anganžmanu u protekle tri godine gdje je kako kažu "odgovornim, stručnim i srčanim anganžmanom" doprinosila promociji SDS-a te da joj žele puno uspjeha u budućim profesionalnim izazovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije