BiH

Iz EU stiglo još 11.700 doza vakcine Pfizer

Iz EU stiglo još 11.700 doza vakcine Pfizer
Foto: Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine | Iz EU stiglo još 11.700 doza vakcine Pfizer
Srna

SARAJEVO - Iz mehanizma EU (EU za zdravlje), četvrta tura vakcina protiv virusa korona, koja broji 11.700 doza vakcina proizvođača Pfizer stigla je danas na Međunarodni Aerodrom Sarajevo, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Putem ovog mehanizma u BiH bi trebalo da stigne ukupno 214.000 doza vakcina proizvođača Pfizer i 380.000 doza AstraZeneca.

Sljedeća tura od 10.530 doza vakcina trebala bi stići 1. juna, saopštilo je Ministarstvo na zvaničnom Twitter nalogu.

Prve doze vakcina za BiH iz EU mehanizma stigle su 4. maja.

Od početka pandemije kovida 19, u martu prošle godine, virusom korona u BiH zaražena je ukupno 203.391 osoba, dok je od posljedica zaraze preminulo 9.150 lica.

Prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisano je 91.444 osoba, dok je revakcinaciju završio 31.221 građanin BiH, navedeno je u saopštenju.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije