BiH

Iz sefa Tužilaštva "isparilo" najmanje 56.000 KM

Iz sefa Tužilaštva "isparilo" najmanje 56.000 KM
Foto: Arhiva | Iz sefa Tužilaštva "isparilo" najmanje 56.000 KM

BIHAĆ - Istraga o misterioznom nestanku novca iz sefa Tužilaštva Unsko-sanskog kantona je u toku, a iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako je ustanovljeno da je do sada utvrđeno da je nestalo najmanje 56.000 maraka.

Inače, istragu je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i ona se provodi u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK.

Podsjećamo, prvobitno je ustanovljeno kako nedostaje 20.000 maraka i radilo se o novčanim sredstvima u apoenima različitih valuta, a ovo kriminalno djelo je evidentirano 24. februara ove godine.

"Naš tužilac je prilikom rada na ovom predmetu utvrdio da iz dokaznog materijala nedostaje određena količina novca, o čemu je obavijestio glavnu kantonalnu tužiteljicu. Ona je istog dana obavijestila komesara unutrašnjih poslova USK da iz sefa, u koji se inače pohranjuju dokazni materijal i oduzeti predmeti veće vrijednosti, nedostaje određena količina novca", saopćeno je ranije iz Tužilaštva USK.

Nezvanično, novac je zaplijenjen u krivičnom predmetu koji se, zbog prodaje narkotika, vodi protiv Vahidina Mustafića, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, a sve je prijavio Ekrem Šarić, postupajući sudija u tom predmetu, nakon što je ustanovio da nedostaje oduzeti novac.

Pored nadležnih institucija, on je o svemu obavijestio i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH. Posljednje informacije govore kako je tokom istrage utvrđeno da u pomenutom sefu nedostaje veća količina novca i iz drugih predmeta koje vodi Tužilaštvo USK.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije