BiH

"Iza prolongiranja izbora stoji velika igra"

"Iza prolongiranja izbora stoji velika igra"
Foto: Srna | "Iza prolongiranja izbora stoji velika igra"

ISTOČNO SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da iza prolongiranja lokalnih izbora stoji velika igra i da se sve to dešava sinhronizovano, te da postoji opravdan strah da BiH može doći u situaciju da ima "Mostar na cijeloj teritoriji u političkom, odnosno izbornom smislu".

"Možemo doći u situaciju nemogućnosti održavanja izbora. Međutim, ovdje je druga stvar u pitanju. Ovo nije situacija da nedostaje dogovor na koji način će se provesti izbori. Ovdje imate manipulaciju do koje smo došli u posljednjem periodu", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Ona je konstatovala da postoji Centralna izborna komisija (CIK) koja je izabrana nelegalno jer nije prošla konkursnu proceduru.

"CIK nije ušao u fazu potvrđivanja kako je trebalo da bude nakon prethodnih koraka. S druge strane, u CIK-u imate ljude koji su politički obojeni, koji su bili funkcioneri ili na određenim pozicijama ili uz visoke funkcionere političkih partija, a sada su članovi CIK-a. To je nedopustivo, kao i sva ova priča u vezi sa odgađanjem izbora - biće u oktobru, pa neće, biće u novembru i tako dalje, pa određene spekulacije kako loklane i opšte izbore treba povezati", rekla je Cvijanovićeva i upitala na osnovu kojeg zakona ili na osnovu kojeg Ustava se to radi.

Ona je ocijenila da je na djelu velika manipulacija.

"Ovdje se samo vidi da oni koji su ušli u nelegalan izbor CIK-a ustvari iza toga imaju loše namjere i da se veoma boje izbora i svega onoga što bi im donio izborni rezultat", istakla je Cvijanovićeva i dodala da im odgađanje izbora neće ništa pomoći.

Cvijanovićeva je konstatovala da je na sceni proces u kome su politike koje rješavaju probleme na lokalnom i republičkom nivou, kao i na nivou BiH gdje im je to omogućeno, a tamo gdje postoje blokade problemi se ne mogu rješavati.

"S druge strane, postoji politika koja u suštini pribjegava ovakvim mjerama, a iza sebe nisu ostavili nikakve rezultate", zaključila je Cvijanovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije