BiH

Izabrana tri od četiri potpredsjednika Narodne skupštine RS

Izabrana tri od četiri potpredsjednika Narodne skupštine RS
Foto: Velibor Tripić | Izabrana tri od četiri potpredsjednika Narodne skupštine RS

​BANJALUKA - Mirsad Duratović (Pokret za državu), Anja Ljubojević (SNSD) i Petko Rankić (Socijalistička partija) novi su potpredsjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Četvti potpredsjednik, koji je trebalo da bude predložen ispred SDS-a nije izabran, jer nije ni stigao prijedlog ko će biti taj kandidat.

Mirsad Duratović, izabran je za potpredsjednika Narodne skupštine iz reda Bošnjaka, a za njega je glasalo 52, protiv 10, dok je suzdržanih bilo 13.

Anja Ljubojević, potpredsjednik je iz reda hrvatskog naroda, kao kandidat SNSD-a. Ona je dobila podršku 57 narodnih poslanika, protiv su bila 4, a suzdržanih 16.

Petko Rankić, izabran je kao prijedlog ostalih stranaka vladajuće koalicije. Za njegovo imenovanje glasalo je 53 poslanika, protiv je bilo 18, a suzdržanih 4.

Srpska demokratska stranka nije podržala izbor Petka Rankića.

"Mi smo mislili da budemo suzdržani na sve prijedloge, ali zbog istupa Petka Rankića, mi nećemo podržati njega. Ostale kandidate poštujem, kao i narode iz kojih dolaze", rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

Podsjetimo, izbor potpredsjednika izazvao je žustru raspravu u Narodnoj skupštini RS, koja je zamalo prerasla iz verbalnog u fizički sukob.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije