BiH

Izabrano devet potpredsjednika SDA

Izabrano devet potpredsjednika SDA
Foto: SDA | Izabrano devet potpredsjednika.SDA

SARAJEVO – Delegati Sedmog kongresa Stranke demokratske akcije (SDA), koji se danas održava u Sarajevu, izabrali su devet potpredsjednika od 15 kandidata

Najbliži saradnici danas ponovo izabranog predsjednika stranke u narednom mandatu biće: Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Adil Osmanović, Melika Mahmutbegović, Edin Ramić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Zaimović i Asim Sarajlić. Na listi kandidata bili su još: Amir Fazlić, Alma Čolo, Aida Obuća, Refik Lendo, Senija Bubić i Šerif Špago.

Ranije tokom dana Izetbegović je dobio apsolutnu podršku Kongresa da i u narednom mandatu predvodi Stranku demokratske akcije. NovI-stari predsjednik dobio je glas svih 1.227 prisutnih delegata. Također, usvojeno je nekoliko rezolucija, kao i Programska deklaracija Sedmog kongresa stranke.

Do kraja Sedmog kongresa trebala bi biti izabrano 83 člana Glavnog odbora, pet članova Nadzornog odbora i 11 Etičkog odbora SDA.

Kongresu SDA, koji se danas održava u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Satrajevu u svojstvu gostiju prisustvovali su ambasadori Turske, Rusije, Kine, Hrvatske, Egipta, Palestine, Mađarske, te predstavnici ambasada Crne Gore, Irana, Japana, Slovačke i Norveške. Pozivu da prisustvuju Kongresu odazvale su se i brojne delegacije stranaka, među kojima su između ostalih, HDZ BiH, SBB, DF, Stranka za BiH...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije