BiH

Izbori u Doboju i Srebrenici, sva birališta otvorena na vrijeme

Izbori u Doboju i Srebrenici, sva birališta otvorena na vrijeme
Foto: Arhiva / Ilustracija | Izbori u Doboju i Srebrenici, Sva birališta otvorena na vrijeme

SREBRENICA, DOBOJ - Sva biračka mjesta u Doboju i Srebrenici, na kojima se danas ponavljaju lokalni izbori, otvorena su na vrijeme.

Svih 26 biračkih mjesta na kojima se danas ponavljaju izbori u opštini Srebrenica otvoreno je u sedam časova, i izborni proces odvija se bez problema, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ljiljana Stevanović.

Stevanovićeva je istakla da su svi članovi biračkih odbora stigli na vrijeme na birališta, a izbore prati veliki broj posmatrača.

Predsjednik GIK-a Nenad Paleksić rekao je Srni da su biračka mjesta u Doboju otvorena u sedam časova, ali da je na dva bilo do 15 minuta kašnjenja.

On je rekao da nije bilo incidenata prilikom otvaranja biračkih mjesta.

Na biračkom spisku za izbore u Srebrenici su 10.002 birača, među kojima je 391 koji živi u drugim sredinama, ali su se prijavili da glasaju.

Izbori se ponavljaju i na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu, i to u Živinicama, gdje je prijavljeno je 330, a u Gradačcu 105 birača.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta (dva nezavisna kandidata, jedna koalicija i jedna politička stranka), dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata (jedan nezavisni kandidat, četiri koalicije i 22 političke stranke).

Biračka mjesta u Srebrenici biće otvorena do 19 časova, do kada traje i predizborna tišina.

Na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici imenovano je 108 predsjednika i članova biračkih odbora i isto toliko njihovih zamjenika, te jedan poseban kovid mobilni tim sa tri člana.

Imenovani su i članovi biračkih odbora na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Gradačcu i Živinicama.

Prema podacima Gradske izborne komisije Doboj, za ponovljene lokalne izbore registrovano je 85 političkih subjekata, a pravo da glasa na 89 biračkih mjesta ima 50.615 birača, osim onih koji su na izborima u novembru glasali putem mobilnog tima.

Građani će na ponovljenim izborima za gradonačelnika birati između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, SNSD-a Borisa Jerinića i SP-a Srđana Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije