BiH

Pratite nas na Google news

Izetbegović: Stranci nas požuruju

Izetbegović: Stranci nas požuruju
Foto: Nedžad Uglješa | Izetbegović: Stranci nas požuruju
N.N.

SARAJEVO - Nakon sastanka ambasadora Kvinte i EU sa rukovodstvima oba doma Parlamenta BiH zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović, rekao je da strani ambasadori požuruju vlasti BiH u vezi s Mišljenjem EK i 14 prioriteta koji su postavljeni pred BiH.

"Požuruju nas, naravno. Ono što ja očekujem, kada je u pitanju 14 prioriteta, jeste konačno aktivniji pristup Vijeća ministara jer je Dom naroda na kraju tog proceduralnog puta. Očekujem da Vijeće ministara i Predstavnički dom ubrzanije rade, da se sustiže zastoj koji traje već skoro dvije godine", kazao je.

Što se tiče izbora direktora OBA, Izetbegović smatra da je Osman Mehmedagić bio dobar direktor i da je OBA imala jako dobar rezultat u njegovom mandatu.

"Treba imati jak razlog da mijenjamo čovjeka. Očekujem da se stvar oko diplome rasčisti i da on nastavi raditi dobar posao", dodao je.

Izetbegović je izjavu Dragana Čovića da je "Uprava za indirektno oporezivanje BiH hrvatska i da će takva ostati", prokomentarisao sljedećim riječima:

"Mislim da je u nekoj emociji dao izjavu, možda nije dobro da ja komentiram kolege. Po meni je to nespretna izjava jer u ovoj zemlji ne bi trebalo da bude hrvatskih pošta, hrvatskih šuma, a kamoli UIO. Ali to vidite s gospodinom Čovićem", poručio je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije