BiH

Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav

Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav
Foto: Nedžad Uglješa | Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas da će njegova stranka podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH kada "Milorad Dodik i SNSD budu poštovali zakone i Ustav države".

"Problem je nepoštovanje Ustava i zakona države i ako su SNSD i Dodik spremni da prihvate da se radi po Ustavu, ranije donijetim zakonima i strategijama, nema nikakvih problema da imenujemo Zorana Tegeltiju za mandatara Savjeta ministara već naredne nedjelje", rekao je Izetbegović tokom posjete Zenici, a prenosi portal Klix.ba.

Otežavajuću okolnost u formiranju Savjeta ministara BiH predstavlja evidentno neslaganje koalicionih partnera o priključenju NATO.

SNSD Milorada Dodika i manje političke stranke okupljene oko te stranke, kako se navodi, odbijaju da pristanu na to da Savjet ministara BiH usvoji Prvi godišnji nacionalni plan (ANP), a zbog ćega su članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić odlučili da uskrate saglasnost za imenovanje Tegeltije na poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije