BiH

Izetbegović namjerava da razgovora s Vučićem, burne reakcije iz Federacije BiH

Izetbegović namjerava da razgovora s Vučićem, burne reakcije iz Federacije BiH
Foto: Nedžad Uglješa / Arhiva | Izetbegović namjerava da razgovora s Vučićem, burne reakcije iz Federacije BiH
Agencije

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović potvrdio je da namjerava da razgovara s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u narednom periodu.

"Nismo još precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići. Ja ću otići na svaki sastanak koji može da spriječi jedan loš scenario i mogu da utičem da se stvari smire i idu u pravom smjeru", rekao je Izetbegović sinoć gostujući u programu FTV-a.

Na pitanje da li će sastanak biti u Banjaluci, Beogradu ili Sarajevu, naveo je da mu to nije važno.

"Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Namjeravam da razgovoaram i postignem ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumijemo, da uskladimo interes. Da nije bilo SNSD-a i Dodikove politike, ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, sa puno viši, životnim standardom, bili bismo pred vratima EU i ušli bi u NATO", smatra Izetbegović.

Komšić protiv susreta Vučića i Izetbegovića

Aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić protivi se susretu lidera SDA Bakira Izetbegovića sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem na kojem bi razgovarali o prevazilaženju aktuelne situacije u BiH.

"Rekao sam mu da to ne radi", naveo je Komšić za medije.

Na izjavu Izetbegovića reagovao je i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović koji smatra da Izetbegović odlaskom u Beograd čini veliku grešku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije