BiH

Izetbegović o KCUS-u: Nije problem u Sebiji, Novaliću ili meni

Izetbegović o KCUS-u: Nije problem u Sebiji, Novaliću ili meni
Foto: Anadolija/Arhiva | Izetbegović o KCUS-u: Nije problem u Sebiji, Novaliću ili meni

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je da u KCUS-u nije problem u Sebiji Izetbegović, Fadilu Novaliću ili njemu - nego to što neko želi da ukloni SDA i sjedne na njihovu poziciju.

Izetbegović je za televiziju "N1" rekao da smatra da se vještački pravi atmosfera na KCUS-u, koja ima za cilj destabilizaciju SDA.

"Mislim da se vještački pravi afera, da je cilj SDA. Nije problem ni u Sebiji, Novaliću, Bakiru Izetbegoviću. Problem je što neko želi da ukloni SDA i sjedne u poziciju SDA", kaže Izetbegović.

On kaže da ne može komentarisati to što je Vlada Kantona Sarajevo zatražila od Vlade FBiH smjenu rukovodstva KCUS-a i najavila preispitivanje ugovora po kojem kao najveći finansijer nemaju mogućnost odlučivanja.

"Ne mogu to komentirati. Neka rade šta misle da rade. Ovo je vještački proizveden problem, da napadju KCUS, koji godinu dana sam nosio tegobu korone, ne samo u Sarajevu, tu su i drugi kantoni. Mortalitet u Sarajevu je ispod prosjeka mortaliteta u EU. Imamo dobar sistem i u njemu je centarfor KCUS, koji je iznio 90 posto problema", kaže Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije