BiH

Izetbegović sa Varheljijem: Odbio sam razgovor o izmjenama Izbornog zakona

Izetbegović sa Varheljijem: Odbio sam razgovor o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Fena/Arhiva | Izetbegović sa Varheljijem: Odbio sam razgovor o izmjenama Izbornog zakona
Srna

BRISEL - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je na sastanku sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem u Briselu odbio razgovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Rekao sam da ćemo o tome govoriti tek kad se završe izbori i kad se formira vlast na svim nivoima", rekao je Izetbegović, tvrdeći da su, što se tiče njega, završeni razgovori jedan na jedan o Izbornom zakonu sa Varheljijem ili liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

On je dodao da je zadovoljan razgovorom sa Varheljijem, za kojeg je rekao da je bio optimističan kada su u pitanju šanse da BiH u bliskoj budućnosti dobije status kandidata EU.

"Varhelji smatra da možemo napraviti snažan korak ne samo u ova tri zakona koji se spominju nego i na još dodatna dva koji se odnose na sudove i Visoki sudski i tužilački savjet. To je jedan set vrlo ozbiljnih zakona koji bi nam omogućio, povećao šanse za sticanje kandidatskog statusa", zaključio je Izetbegović.

Komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji razgovarao je danas na odvojenim sastancima sa političkim liderima vladajuće koalicije u BiH predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije