BiH

Optuženi u predmetu "Korona ugovori" tvrde da nisu krivi

Optuženi u predmetu "Korona ugovori" tvrde da nisu krivi
Foto: Velibor Tripić | Izjašnjenje u Okružnom sudu u Banjaluci: Zeljković i ostali tvrde da nisu krivi

BANJALUKA - Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostali optuženi u predmetu "Korona ugovori", danas su se u Okružnom sudu u Banjaluci izjasnili da nisu krivi.

Uz Zeljkovića, optuženi su i direktori firmi "Procontrol" iz Banjaluke Slavko Bojić i "Promeding" iz Laktaša Dragan Dubravac, te vlasnik Turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, kao i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme "Sineks laboratorija".

Uoči ročišta, novinarima se obratio samo  Miloš Stevanović, advokat Bojića i Markovića, koji je najavio da će njegovi klijenti odbaciti optužbe.

Prema njegovim riječima, Bojić se u komačnoj verziji optužnice tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a Marković za davanje mita.

Tvrdi da nisu tačne informacije koje su se pojavile u medijima i, kako kaže, niko nije zaključio sporazum o priznanju krivice.

Inače, sudija Svjetlana Marić  je na današnjem ročištu izjavila da u ovom predmetu ima 2.525 dokaza, a iz odbrane su nezvanično rekli da bi ovo suđenje moglo potrajati godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije