BiH

Pratite nas na Google news

Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva

Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva
Foto: Arhiva / Ilustracija | Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva
Dragan Sladojević

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH postupa po izvještaju koji je FUP podnio protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, Igora Golijanina, koji je bio šef Mektićevog kabineta, Slavka Bojića, direktora kompanije MMSCODE, te ove banjalučke firme, zbog sumnje da su malverzacijama pri nabavci opreme za Graničnu policiju BiH oštetili budžet BiH za blizu 1,68 miliona KM.

"Tužiteljstvo BiH postupa po navedenom izvještaju. Više informacija ili detalja ne možemo davati", rekao je za "Nezavisne" Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je, podsjetimo, nabavka koja je sprovedena nakon što je MUP Češke, odnosno češka vlada odobrila BiH oko 1.890.860 KM za jačanje zaštite granica BiH. Od tih sredstava kupljene su baterijske lampe, dvogledi, dnevno-noćne kamere, uređaji za detekciju otkucaja srca, bespilotne letjelice itd. Međutim, u procesu nabavke FUP bilježi niz spornih koraka.

Sumnja se da je opremi koja je isporučena Ministarstvu stvarna vrijednost višestruko niža u odnosu na cijenu koja je ugovorena. Takođe se sumnja i da ima odstupanja u pogledu opreme koja je ponuđena i one koja je isporučena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije