BiH

Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za ratni zločin

Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za ratni zločin
Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za ratni zločin

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za optužene u predmetu Goran Maksimović i drugi, koje optužnica tereti za zločine protiv čovječnosti, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH je na prijedlog Tužilaštva BiH donio rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Goranu Maksimoviću, LJiljanu Mitroviću, Radivoju Đorđiću, Slavku Periću, Miletu Vujeviću, Vukašinu Draškoviću, Gojku Stevanoviću, Cvjetku Popadiću, Raji Lazareviću i Mići Manojloviću.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 16. januara ili nove odluke Suda. 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje ih terete, pa im je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Za osumnjičene Slavka Perića i LJiljana Mitrovića pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva. 

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su ova lica 16. decembra na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika zbog sumnje da su počinili ratni zločin 1992. godine na području opštine Zvornik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije