BiH

Pratite nas na Google news

Jerković organizovao božićni prijem

Jerković organizovao božićni prijem
Foto: Srna | Jerković organizovao božićni prijem
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske iz hrvatskog naroda Josip Jerković organizovao je večeras božićni prijem u Tesliću.

Prijemu kod Jerkovića u hotelu "Kardijal" prisustvovali su predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske NadaTešanović, potpredsjednik Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Ramiz Salkić i druge zvanice.

Rimokatolici i drugi hrišćanski vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru proslaviće 25. decembra Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije