BiH

Još jedna šansa da bude formirana delegacija BiH u Savjetu Evrope

Još jedna šansa da bude formirana delegacija BiH u Savjetu Evrope
Foto: N.N. | Još jedna šansa da bude formirana delegacija BiH u Savjetu Evrope

SARAJEVO - Šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Drahoslav Štefanek rekao je da je BiH pružena još jedna šansa da formira stalnu delegaciju parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Štefanek, koji je danas razgovarao sa predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem, naveo je da bi se tako stekli uslovi da delegacija BiH učestvuje u radu junske sesije godišnjeg zasjedanja, kao i u donošenju odluke o izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope i sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Izetbegović je naglasio da je veoma bitno da BiH učestvuje u radu i donošenju odluka u Savjetu Evrope, a da njena apstinencija samo dalje narušava ugled zemlje, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da je punopravno članstvo BiH u ovoj najstarijoj evropskoj integraciji u zajedničkom interesu svih građana BiH i u najužoj je vezi sa evropskim putem BiH o kojem postoji puni konsenzus svih političkih aktera i parlamentarnih stranaka u BiH.

Izetbegović naveo je da će, i kao predsjedavajući Doma naroda i kao predsjednik Stranke demokratske akcije, uložiti dodatni napor da bi Parlamentarna skupština BiH već početkom sljedeće sedmice imenovala stalnu delegaciju u Savjetu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije