BiH

Jovičić: RS pred geopolitičkim izazovima

Jovičić: RS pred geopolitičkim izazovima
Jovičić: RS pred geopolitičkim izazovima

PRIJEDOR - Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić izjavio je danas u Prijedoru da su predstojeći izbori veoma važni, jer se Srpska nalazi pred geopolitičkim izazovom na koji će se uskoro morati dati konkretan odgovor.

"SPP se zalaže za harmonične odnose u BiH, ali njih ne može da bude ukoliko postoji stalno nastojanje da se stvore uslovi za dominaciju jednih nad drugima. Mi nemamo namjeru da dominiramo nad bilo kim, ali ni da dozvolimo da bilo ko uspostavi dominaciju nad nama", rekao je novinarima Jovičić, koji je i predsjednik SPP. 

Kandidat SPP-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Goran Zmijanjac rekao je da će se ova stranka zalagati za uređenje BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom, a u svakom slučaju onako kako se dogovore konstitutivni narodi, te za harmonične odnose sve dok zajednički život u BiH traje. 

"Zbog toga je svaka priča o promjeni Dejtona bespredmetna. Sve te priče samo su održavanje stanja beskonačnog čekanja i stagnacije u BiH i skretanje pažnje javnosti sa osnovnih životnih problema građana", naveo je Zmijanjac. 

Nosilac liste SPP-a u Izbornoj jedinici jedan za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragoja Lajić istakao je da je grad Prijedor dobio svoju partiju koja će autentično i principijelno zastupati interese građana Potkozarja.

"Prvi zadatak SPP-a biće ulaganje i obnova proizvodnje, zapošljavanje, posebno mladih i boraca Republike Srpske", naveo je Lajić.

Nosilac liste SPP u Izbornoj jedinici tri Dragomir Keserović naglasio je da je SPP nova stranka na političkoj sceni koja nije učestvovala u kreiranju sadašnjeg stanja i da je zbog toga njen primarni cilj obnova Republike Srpske i vraćanje dostojanstva njenom narodu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije