BiH

Kajganić: Imam hrabrosti da se borim protiv visoke korupcije

Kajganić: Imam hrabrosti da se borim protiv visoke korupcije
Foto: Print Screen/Youtube/ FACE HD TV | Kajganić: Imam hrabrosti da se borim protiv visoke korupcije
Srna

​SARAJEVO - Vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Milanko Kajganić izjavio je da će u saradnji sa ostalim tužiocima nastojati poboljšati rad Tužilaštva BiH onoliko koliko bude u njegovoj moći i da ima hrabrosti da se bori protiv slučajeva visoke korupcije.

"Ja ću biti vršilac dužnosti, tako da će moje nadležnosti biti ograničene u odnosu na glavnog tužioca u punom mandatu", rekao je Kajganić, koji navodi da ne bi ni prihvatio ovu funkciju da nije spreman da se bori protiv visoke korupcije.

On je odbacio insinuacije da je čovjek bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) i sadašnjeg savjetnika srpskog člana Predsjedništva Milana Tegeltije.

"To su, zaista, neozbiljne insinuacije. Želim samo o toj temi da kažem da sam imenovan u Tužilaštvo BiH prije nego je Tegeltija imenovan za člana VSTS", rekao je Kajganić za sarajevsko "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, u Tužilaštvu neće biti nikakvih slučajeva signiranja predmeta tužiocima mimo automatskog SCMS sistema.

VSTS je u srijedu, 20. oktobra, izabrao Kajganića za vršioca dužnosti glavnog tužioca BiH nakon što je sa ove funkcije smijenjena Gordana Tadić. Kajganić će biti na ovoj funkciji do okončanja konkursne procedure za izbor glavnog tužioca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije