BiH

Kalabuhov: Posvetiti se jačanju saradnje i prijateljstva

Kalabuhov: Posvetiti se jačanju saradnje i prijateljstva
Foto: Screenshot/RTRS | Kalabuhov: Posvetiti se jačanju saradnje i prijateljstva
Srna

BANJALUKA - Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov čestitao je 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom, poručivši da taj veliki praznik sve treba da podsjeti na to da se više nego ikada posvete saradnji i jačanju prijateljstva na dobrobit svih.

"Ovaj dan za nas je uvijek pun tuge, ali i radosti. Narodi Sovjetskog Saveza, zajedno s našim saveznicima, platili su ogromnu cijenu kako bi izvojevali pobjedu nad strašnom pošasti - fašizmom", poručio je Kalabuhov u video poruci emitovanoj na RTRS-u.

Važno je, ukazuje Kalabuhov, da su uspjeli da zaustave "taj virus", što je neoboriva potvrda da dobrota uvijek pobjeđuje, a zlo uvijek gubi.

"Danas je prilika da podijelimo sa drugima ono što tokom ostalih dana čuvamo i njegujemo u tišini naših domova, u porodičnom krugu - a to je sjećanje i slavljenje naših dragih koji su nam prije 76 godina poklonili pravo na mir, slobodu i život", rekao je Kalabuhov.

Ruski diplomata je naglasio da je na svima da se ta blaga, koja su bila toliko teško dobijena, sačuvaju i da se na njihovoj osnovi sagradi ljepša budućnost.

"Istorija pokazuje da smo nesagledivo moćniji kada smo zajedno, dok neizvučene pouke koštaju mnogo", dodao je Kalabuhov.

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se danas kao sjećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička NJemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. /kraj/nb

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije