BiH

Kamenovan autobus sa srpskim učenicima

Kamenovan autobus sa srpskim učenicima
Kamenovan autobus sa srpskim učenicima

ČAJNIČE - Nepoznati vandali kamenovali su u Goraždu autobus sa srpskim đacima iz Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Čajniča.

U napadu, u subotu uveče, nije bilo povrijeđenih, no nedužni učenici, koji su se vraćali sa "Kids festivala" iz Sarajeva, preživjeli su veliki šok.

Jela Tupeša, učiteljica u OŠ "Jovan Dučić", koja je u trenutku napada bila s učenicima u autobusu, izjavila je u nedjelju da se napad dogodio iznenada. U autobusu je, kaže ona, bilo 37 učenika, a tokom vožnje kroz goraždansko naselje Splavište u Federaciji BiH trojica mladića su bacila kamenicu na autobus sa srpskom djecom.

"Učenici koji su bili u autobusu pohađaju treći, četvrti i peti razred. Pošto je bila noć napolju nismo imali preglednost kroz prozore, samo nas je u momentu prepao jak prasak kada je popucalo staklo i rasulo se po autobusu", izjavila je učiteljica Tupeša, dodajući da joj je jedan učenik kazao da je pored puta vidio tri mladića.

Slučaj je policiji u Goraždu prijavljen u subotu oko 23 časa, a nakon uviđaja pokrenuta je istraga u cilju pronalaska vandala.

"Pošto je ovaj autobus bio s natpisom 'Čajničetrans', a drugi federalnog MUP-a, u kojem su bila 24 učenika naše škole, a koji je išao iza nas, sačekali smo ih i nakon toga obavijestili policiju", navela je Tupeša i potvrdila da je policija obavila uviđaj na mjestu napada.

Uprava škole osudila je incident, koji je uplašio djecu i ne služi nikome na čast, te zatražila od policije da pronađe i sankcioniše počinioce.

"Smatram da je ovo veliki propust policije, koja je bila organizator putovanja i koja je djeci trebalo da omogući maksimalnu bezbjednost", izjavio je Žarko Ćaćić, direktor Osnovne škole "Jovan Dučić".

U MUP-u Bosanskopodrinjskog kantona juče nismo uspjeli dobiti više informacija o čitavom slučaju, jer se nadležni nisu javljali na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije