BiH

Kasipović: Usvajanje Zakona o posebnom registru omogućava upis osuđenih lica

Kasipović: Usvajanje Zakona o posebnom registru omogućava upis osuđenih lica
Foto: Arhiva | Kasipović: Usvajanje Zakona o posebnom registru omogućava upis osuđenih lica
Srna

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece omogućen upis u registar lica koja su osuđena prema zakonima koji su prestali da važe.

Obrazlažući ovo zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Srpske, Kasipović je rekao da je resorno ministarstvo posvećeno unapređenju zaštite djece koja su najosjetljivija kategorija.

"Usvajanjem ovog zakona biće omogućen upis u registar lica koja su pravosnažno osuđena za krivična djela protiv polnog integriteta izvršena na štetu djece i maloljetnih lica", rekao je Kasipović.

On kaže da će se, usvajanjem ovog zakona, obezbijediti retroaktivno dejstvo zakona čime će se obezbijediti zaštita prava djece od počinilaca krivičnih djela seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Izmjene i dopuna navedenog zakona izvršene su radi usklađivanja sa odlukom Ustavnog suda Republike Srpske.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra raspravom o ovom zakonskom rješenju po hitnom postupku, te o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom po hitnom postupku i Prijedlogu zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu - prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu, te Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije