BiH

Katar ukida vize građanima BiH

Katar ukida vize građanima BiH
Foto: N.N. | Katar ukida vize građanima BiH

DOHA - Državljanima BiH biće ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa premijerom Države Katar Abdulahom bin Naser bin Kalifa al Thanijem, održanom u Dohi.

Sa premijerom Al Thanijem, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova Države Katar, razgovarano je i o unaprijeđenju saradnje u oblasti sigurnosti. Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji ti odnosi ubuduće intenziviraju, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koje će se realizovati kroz zajedničke obuke policijskih službenika BiH i Katara. S obzirom da je Katar domaćin Svjestkog prvenstva u fudbalu 2022.godine, dogovoreno je učešće policijskih službenika iz BiH u bezbjednosnim pripremama ovog događaja i prenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja, navedeno je u saopštenju.

U delegaciji BiH, pored ministra Mektića bili su i direktori SIPA i OSA Perica Stanić i Osman Mehmedagić a sastanku je prisustvovao i savjetnik emira Države Katar za nacionalnu sigurnost Mohamed bin Ahmed al-Misnad.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije